Početna aktuelnosti Pješak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Pješak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

161
0
Podijeli

POLICIJA- U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića pješak je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

U drugoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u Dubravama Gornjim nije bilo povrijeđenih lica a u istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Javni red i mir narušen je drskim ponašanjem od strane jednog lica i tučom u kolektivnom naselju Litve.

Policijski službenici su evidentirali i 11 ostalih događaja.

HITNA- U hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 90 pacijenata, ljekari i medicinari imali su jednu terensku intervenciju.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 4 djevojčice i 4 dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- a teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Livno, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje