Početna aktuelnosti Plan aktivnosti za “Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama”

Plan aktivnosti za “Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama”

192
0
Podijeli

Dani dijaspore do sada u našem gradu bili su vezani da zimske dane i period oko Nove godine. Zbog higijensko-epidemioloških mjera u prošloj godini Gradska uprava nije bila u mogućnosti da realizuje sve zamišljene ideje pa su se s toga odlučili da ove godine ne čekaju zimski period, već da Dane dijaspore pokušaju organizovati u toku ljeta dok je epidemiološka situacija u našoj državi stabilna. Manifestacija „Dani dijaspore – Ljeto u Živinicama“ ponudit će nešto novo našim sugrađanima za koje je u ovoj godini pripremljeno više aktivnosti koje će moći posjetiti.

U petak sa početkom od 16:00 održat će se velika promocija Internacionalnih jela gdje će se u ponudi naći 16 različitih kuhinja iz nekoliko država i kontinenata.

Dani dijaspore bit će otvoreni nešto ranije u petak 29. jula jer će u našem gradu biti otvoren bazar kojeg će zainteresovani moći posjetiti od otvaranja do zatvaranja Dana dijaspore.

Obilježavanje Dana dijaspore bit će nastavljeno i u danima vikenda gdje će posjetitelji moći učestvovati i uživati u bogatom sportskom i kulturno – zabavnom sadržaju.

Sportisti i rekreativci koji žele uzeti učešće u biciklističkoj ili atletskoj trci mogu se prijaviti do 28. jula na web stranici Grada Živinice. Kada je u pitanju atletska trka ona će startati u subotu sa početkom od 18:00  ispred Gradske uprave. Riječ je o utrci koja nije standardna ulična trka. Iako će se veći dio trčati cestovno, gradskim ulicama, jedan dio trke u dužini od četiri kilometra prolazit će kroz samo središte Sprečkog polja. Završna tri kilometra idu glavnom ulicom grada i završavaju se ispred zgrade Gradske uprave gdje će sve trkače dočekati gradonačelnik Samir Kamenjaković koji će učesnicima uručiti nagrade. Pored utrke, isti dan odvijat će se i biciklistički događaj koji ima za cilj promovisati agroturističku ponudu grada Živinice kroz formu cikloturizma. Događaj je bez kotizacije, a za najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji obezbjeđene su i novčane nagrade. Dođite i posjetite „Dane dijaspore – Ljeto u Živinicama“.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje