Početna aktuelnosti Pomozimo Mirsadu Salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”Nesib Malkić”!

Pomozimo Mirsadu Salihbegoviću, bivšem borcu 210.v.o.b.”Nesib Malkić”!

534
0
Podijeli

Primjer Mirsada Salihbegovića iz zaseoka Dom u Mjesnoj zajednici Dubrave Donje, teško bolesnog bivšeg borca – pripadnika 210. viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“, koji živi od mizerne socijalne pomoći u kući koja se ne može nazvati domom, ogledalo je odnosa države prema onima koji umjesto privilegiranog statusa postaju socijalni slučajevi, zanemareni i zaboravljeni od svih.

Moždani udari su toliko narušili Mirsadovo zdravlje da već dvije godine i psihički i fizički nije sposoban ni za kakve aktivnosti, pa ni one najosnovnije.

O njemu brine njegova supruga Nahida koja je i sama u veoma lošem psiho – fizičkom stanju, ali kako i sama kaže „iz ove se kože ne može“.

Žive životima nedostojnim ljudskim bićima.

Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca – Unije veterana Živinice, i sam bivši pripadnik 210. viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“, zajedno sa svojim saradnicima i kolegama, nakon što je saznao za nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi njegov saborac, intervenirao je određenom materijalnom i finansijskom donacijom porodici Salihbegović.

Iako se, kako kaže, u životu svega lošeg nagledao i mnogo toga doživio i preživio, sudbina i opće stanje Mirsadovo ga je šokiralo.

Jučer su porodicu Salihbegović posjetili i novoimenovani predstavnici Savjeta Mjesne zajednice Dubrave Donje i nakon svega viđenog, obećali su hitno pokretanje humanitarne akcije u ovom dijelu Živinica.

Potrebna je pomoć svake vrste…. hrana, odjeća, medicinska pomagala i lijekovi, saniranje režijskih troškova i dugova, adaptacija kuće kako bi bila koliko – toliko prilagođena barem osnovnim potrebama teško oboljelog Mirsada Salihbegovića.

Mirsadov sin je tapetar po struci i nezaposlen je.

Njegovo zapošljavanje u neku od živiničkih firmi kojoj je potreban ovaj profil radnika bila bi izuzetna pomoć i podrška porodici Salihbegović.

Svi koji mogu i žele pomoći ovim nesretnim ljudima mogu to uraditi kontaktirajući Nahidu Salihbegović na broj 061/055-258, također to mogu uraditi i preko Jedinstvene organizacije boraca – Unije veterana grada Živinice ili Savjeta MZ Dubrave Donje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje