Početna Zivinice danas Posjeta delegacije vlade TK općini Živinice

Posjeta delegacije vlade TK općini Živinice

693
0
Podijeli

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa ministrom privrede Osman Puškar i ministarom prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović upriličila je posjetu Općini Živinice.

Na radno-konsultativnom sastanaku sa načelnikom Općine Živinice prisustvovali su i šefovi službi  te saradnici resornih ministarstava i članovi Radne grupe za izradu nacrta zakona o poduzetničkoj infrastrukturi na području Tuzlanskog kantona, kao i predstavnici Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Živinice.

S ciljem stvaranja regulatorne osnove te kreiranja što kvalitetnijeg Nacrta zakona o poduzetničkoj infrastrukturi,  predstavnici Vlade TK i članovi Radne grupe odlučili su posjetiti općine na Tuzlanskom kantonu i organizovati radno-konsultativne sastanke na kojima bi predstavnici općina iznijeli svoja iskustava i saznanja vezano za poslovne zone (rješavanje administrativnih i zakonskih uređenja poslovnih zona i subjekata poduzetničke infrastrukture).  Prva posjeta upriličena je našoj Općini.

S obzirom na to da je resorno ministarstvo u 2017. godini započelo i aktivnosti na unaprjeđenju regulatornog okvira za uspostavu javno-privatnog partnerstva na Tuzlanskom kantonu i pripremilo izmjenu Zakona o javno-privatnom partnerstvu koja je usvojena u decembru 2017. godine te su uspostavljeni temelji za dalji razvoj kapitalnih projekata, unaprjeđenje javnih usluga i investicija, jedna od tema sastanka bila je i realizacija razvojnih projekata na području Općine Živinice.

Predstavnici Udruženja poslodavaca iskoristili su priliku da iznesu probleme sa kojima se suočavaju a u riješavanju istih obećana im je pomoć od strane resornih ministarstava. Veliki akcenat stavljen ne na poslovne zone i uređenje ambijenta za privlačenje investitora s toga je na kraju posjete upriličena  posjeta delegacije Vlade Tuzlanskog kantona Poslovnoj zoni „Ciljuge 2“.

Novinarka: Merisa, Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje