Početna aktuelnosti Potpisani ugovori za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba

Potpisani ugovori za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba

444
0
Podijeli

Prošle sedmice je u zgradi Općine Živinice upriličeno potpisivanje ugovora za stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba, bez zasnivanja radnog odnosa, između načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića i pravnih subjekata koji učestvuju u ovom programu. Ugovori su potpisani za ukupno 87 nezaposlenih osoba, od čega je 7 sa VSS i 80 sa SSS IV stepena.

Pravni subjekti iz javnog i privatnog sektora koji su iskazali spremnost za prijem i učešće u programu osposobljavanja za rad u struci su – Općinski sud Živinice, JU “Gimnazija” Živinice, JZU “Dom zdravlja” Živinice, “Noćko komerc” d.o.o., i “Vega mix” d.o.o. Živinice.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i volonteri koji su detaljnije upoznati sa početkom i uslovima njihovog stručnog osposobljavanja.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je izrazio zadovoljstvo što mladi ljudi imaju priliku da se osposobe za rad kroz učešće u ovom programu, da pokažu svoje znanje, te da steknu uslove za polaganje ispita općeg znanja, što je jedan od glavnih uvjeta za javljanje na javne konkurse za prijem uposlenika.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje