Početna aktuelnosti Prezentovana realizacija Strategije razvoja turizma našeg grada pripadnicima Turističke patrole TK-a

Prezentovana realizacija Strategije razvoja turizma našeg grada pripadnicima Turističke patrole TK-a

409
0
Podijeli

Bilo je zadovoljstvo danas pripadnicima Turističke patrole TK-a samo dvije godine od posljednje posjete našem gradu prezentovati sve ono što je  urađeno u oblasti turizma na području grada Živinice istakao je gradonačelnik Samir Kamenjaković nakon održanog sastanka sa predstavnicima Turističke patrole odnosno predstavnicima ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK-a.Gradonačelnik Kamenjaković je dodao:”Mi smo u Živinicama uradili Strategiju razvoja turizma. Poseban akcenat u realizaciji ovog Dokumenta stavili smo na razvoj ruralnog turizma i na terenu već ostvarili određene rezultate čemu je predhodila i realizacija na polju razvoja biciklizma te povezali ove dvije oblasti turima”.

Vidno je da se u Živinicama sa riječi prešlo na djela. Urađena je strategija razvoja turizma ali se u mnogome radilo i na realizaciji strategije na terenu kazao je Hasan Sejdinović, stručni saradnik u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja.

Živinice su danas dostavile u Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Strategiju razvoja turizma u našem gradu a u narednom periodu nastavit će se sa realizacijom Strategije na terenu.

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje