Početna aktuelnosti Pri kraju je rok za prijavu poljoprivrednih gazdinstava

Pri kraju je rok za prijavu poljoprivrednih gazdinstava

239
0
Podijeli

Ažuriranje i registracija svih poljoprivrednih gazdinstava jedna je od aktivnost i općinske uprave Živinice koja ima za cilj da se ima pregled i struktura poljoprivredne djelatnosti u našoj lokalnoj zajednici.

Na osnovu toga se donose operativni planovi čija sprovedba treba da dovede do boljih efekata bavljena poljoprivredom kao jedne od temeljnih grana privrede općine Živinice.

Mirsad Butković,viši stručni saradnik za poljoprivredu općine Živinice već je u par navrata sugerirao da se poljoprivredni proizvođači općine Živinice upišu svoja imanja u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Pošto je rok za prijavu gotovo pri kraju,još jednom apelira prema svim poljoprivrednicima da je u njihovom interesu da ovu aktivnost obave di 31.marta.

Gospodin Butković ističe i neke nove momente vezane za oblast pčelarstva a koji su veoma bitni za sve živiničke pčelare.

Na Federalnom nivou usvojen je novi pravilnik i u skladu s ovim aktom potrebno je da se i pčelari do 31.marta prijave u novi registar pčelara i pčelinjih društava za područje općine Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje