Početna aktuelnosti Prijem za Hajrudina Vejzovića

Prijem za Hajrudina Vejzovića

463
0
Podijeli

Uspješni rezultati prošle godine ispostavit će se bili su samo kvalitetna podloga za još uspješniju godinu na tartanu za Hajrudina Vejzovića. Brojne titule poput prvaka Bosne i Hercegovine, prvaka Federacije Bosne i Hercegovine te najbrže osobe na 60 matara u dvorani nadamo se uvertira su za brojne nagrade koje će Hajrudin donijeti u naš grad. Gradonačelnik Samir Kamenjaković iskoristio je pauzu od takmičenja za živiničkog atletičara kako bi upoznao mladu nadu bosanskohercegovačke atletike da će grad Živinice pomoći u njegovom razvoju.
Kod takmičenja veliki udio ima i motiv. Ideja ili činjenica koju nosiš da opravdaš očekivanja i da budeš zadovoljan rezultatom. Jedan od motiva za Hajrudina je i promocija našeg grada zbog čega je i za njega značajna današnja posjeta da u vremenu koje dolazi zna da nije sam.


U atletici trenutno nije aktivna takmičarska sezona, ali period bez trka mladi atletičar iz našeg grada koristi za što bolju pripremu za nastavak sezone odnosno početka sezone na otvorenom.
Prva trenerica Hajrudinu bila je Kada Delić Selimović u atletskom klubu “Sloboda Tehnograd”. Zajedno su radili četiri godine koje su obilježile naporan rad sa jasnim ciljem konstantnog napredovanja te veliki broj medalja.
Nakon četiri godine u atletskom klubu “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović zbog fakultetskih obaveza trenutno trenira u sarajevskom atletskom klubu “Novi grad” sa Elmirom Ćerimagićem u čijoj saradnji bilježi vrhunske rezultate. Na današnjem prijemu Vejzović je istakao da veliki doprinos rezultatima ima i grad Živinice.
Ispred Hajrudina u ovoj godini nalazi se veliki broj izazova. Pored nastupa na domaćim takmičenjima Vejzovića očekuju nastupi na prvenstvu Evrope za mlađe seniore, prvenstvo Mediterana za mlađe seniore, prvenstvo Balkana te timsko prvenstvo Evrope.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje