Početna aktuelnosti Priznanje “Volonter godine” CKFBiH dobila Amina Nuhić

Priznanje “Volonter godine” CKFBiH dobila Amina Nuhić

381
0
Podijeli
Danas je u Sarajevu, Hotel Hollywood Ilidža, u povodu obilježavanja 5.12. Međunarodnog dana volontera, upriličena ceremonija dodjele priznanja “Volonter godine” za posebno značajne rezultate u volontiranju u strukturi Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.
Priznanje “Volonter godine” Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, dobila je dugogodišnja volonterka Crvenog križa Grada Živinice Amina Nuhić.
Amina je dobila priznanje za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve u oblasti odgovora na prirodne i druge nesreće.

Amina Nuhić je student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, na Odsjeku zdravstvenih studija.

Volonter je Crvenog križa grada Živinice od 2015.godine.

Učestvovala je  na mnogim takmičenjima – općinskim, kantonalnim, federalnim i državnim kao šminker povreda, stanja i oboljenja; zatim pokaznim vježbama, edukacijama iz raznih oblasti… Kroz organizaciju Crvenog križa stekla je zvanje vršnjačkog edukatora realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja.

Član je Kluba mladih Crvenog križa FBiH, kao i Kluba volontera Crvenog križa Tuzlanskog kantona. Godinama je učesnik  na Marša Mira ispred organizacije Crvenog križa.

Ova svestrana djevojka članica je u Kulturno-umjetničkog društva Živinice duži niz godina.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje