Početna aktuelnosti Živiničanin Abdurahman Aljić predsjednik mladih CKFBiH

Živiničanin Abdurahman Aljić predsjednik mladih CKFBiH

492
0
Podijeli
Danas je održana Izborna Konferencija mladih Crvenog križa Federacije BIH na kojoj su prisustvovali zastupnici iz aktivnih konferencija mladih iz organizacija Crvenog križa općina, gradova i kantona.
 Jdnoglasno su usvojeno strateški dokumenti za djelovanje mladih, a pored toga izvršen je izbor i novog rukovodstva mladih Crvenog križa Federacije BiH.
Na samom početku konferencije mlade je pozdravio generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić uz čestitku povodom Svjetskog dana volontera te zahvalu za dosadašnji angažman. Novom rukovodstvu zaželio je uspješan rad.
 Za predsjednika Konferencije mladih CKFiH jednoglasno je izabrana Ruvejda Dizdarević, zastupnica iz CKO Ilidža, za predsjednika mladih CKFBIH Abdurahman Aljić zastupnik ispred CKTK, te za dopredsjednike Ana Mikić iz Crvenog križa grada Orašje i Amar Obradović iz Crvenog križa grada Mostara.
Za članove Predsjedništva mladih CKFBIH izabrani su još Adnan Kurtagić (CK USK), Fatima Muratović (CK SBK), Samra Dzerahovic (CK ZDK),
Mia Miloš (CK ZHK), Armin Hadžiefendić (CK KS)
Lamija Pirić (Klub mladih), Ajdin Hodžić (CK BPK)
(izvor informacije- FB CKFBiH)
Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje