Početna aktuelnosti Prva Osnovna škola Živinice: Obilježen Dan škole

Prva Osnovna škola Živinice: Obilježen Dan škole

2703
0
Podijeli

Javna ustanova Prva Osnovna škola Živinice danas je svečanom akademijom obilježila 21.maj – Dan škole. Svečanost je počela državnom himnom u izvedbi učenika ove škole. Ova odgojno-obrazovna ustanova najstarija je osmorazredna škola na općini. Direktor škole ističe posebnu čast što učenici nastavljaju postizati zapažene rezultate, koji ih svrstavaju među najbolje škole u Bosni i Hercegovini.
Čestitke za 85. rođendan ove odgojno-obrazovne ustanove uputio je i općinski načelnik, Samir Kamenjaković.
Kako to i obično rade, učenici Prve Osnovne škole od najmlađih do najstarijih, danas su pokazali dio velikog stvaralaštva a promovisan je i učenik generacije. Među najboljima odabrana je učenica devetog D razreda, Alma Ramić.
Pored priređenog bogatog  kulturno-zabavnog programa današnja manifestacija bila je prilika i da se uruče zahvalnice najboljim učenicima i nastavnicima ali i ustanovama i pojedincima sa kojima  Prva Osnovna škola Živinice njeguje dobru saradnju. Prva Osnovna škola Živinice, prema rezultatima postignutim na mnogobrojnim takmičenjima, rasadnik je talenata. Ne sumnjamo da će i naredne generacije iznjedriti nove intelektualce.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje