Početna aktuelnosti PS Živinice: Evidentirane tri saobraćajne nezgode

PS Živinice: Evidentirane tri saobraćajne nezgode

431
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području grada Živinice evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Barice, a u kojoj su učestvovali teretno i putničko motorno vozilo.

Dvije osobe su povrijeđene i u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na raskrsnici magistralnog puta M-18 sa ulicom 1. mart. U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Treća saobraćajna nezgoda dogodila se u ulici Alije Izetbegovića, a u sudaru dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i deset prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 108 zdravstvenih usluga građanima te su četiri puta izlazili na teren.

VATROGASCI:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

VODOVOD I KANALIZACIJE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla u proteklom danu i noći rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona saopštilo je da je prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama, zrak jutros u 8:00 sati na području našeg grada bio nezdrav za osjetljive grupe.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da su počeli radovi na dionici magistralnog puta Živinice – Stupari, na području Đurđevika (u dužini od 4 km). Vozila na ovoj lokaciji od 07:00 do 17:00 sati saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Savjetuju opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje