Početna aktuelnosti Rekonstruisana spomen obilježja u Ciljugama i Tupkoviću

Rekonstruisana spomen obilježja u Ciljugama i Tupkoviću

137
0
Podijeli

Nemjerljiv doprinos u odbrani teritorije Živinice ali i cijele Bosne i Hercegovine dali  su  borci i sa područja našeg grada.

Kako bi odbranili jedinu nam domovinu dali su najvrednije što su imali, svoj život.

Jedno je jasno, njima se nikada ne možemo u  poptpunosti  odužiti, ali ono što smo dužni jeste da ne dozvolimo da se historija  zaboravi.

Na inicijativu Koordinacije boračkih organizacija grada Živinice u budžetu grada Živinice za prošlu godinu,  izdvojeno je oko 30 hiljada KM kako bi se spomene obilježja u nekoliko  naseljnih mjesta u gradu Živinice a koja su oštećena rekonstruisala.

U realizaciju navedenih projekata već se krenulo.

Rekonstrukcija spomen obilježja u Ciljugama i Tupkoviću već  je  završena.

Tim povodom danas je upriličen i njihov obilazak od strane brojnih delegacija sa područja  Živinica , a u organizaciji Porodica šehida i poginulih boraca .

Ovom prilikom predsjednica OPŠ-PB Šemsija Aljić se zahvalila gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, predsjedavajućem GV Najilu Jusiću te gradskim vijećnicima , što su  podržali inicijativu Koordinacije boračkih udruženja za rekonstruisanje spomen obilježja te u gradskom budžetu planirani i izdvojili sredstva za ovu namjenu.

Dodala je da očekuje i da u ovoj godini biti realizirana i izgradnja novog Centralnog spoemen obilježja, gdje su izdvojena sredstva u iznosu od 50 hiljada KM.

U koliko prolazite pored ovog spomen obilježja ali i drugih  sa svojim djetetom , zastanite, i odajte počast najboljim sinovima BiH i kažite  vašoj djeci  ko su i šta su ONI.

Pričajmo našoj djeci  o višestoljetnoj historiji  male a ponosne BiH  i grada Živinice.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje