Početna aktuelnosti Servisne informacije 08.06.2020.

Servisne informacije 08.06.2020.

113
0
Podijeli

Na putevima našeg grada u posljednja 24 sata dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

U ul.Bosanska vozač putničkih motornog vozila prilikom udara povrijedio je  biciklistu, dok u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Ul.Alije Izetbegovića i u naselju Žiivnice Gornje nije bilo povrijeđenih lica.

Policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira  u Ciljugama  od strane jednog lica i to drskim ponašanjem .

Ostalih prijava građana bilo je 8.

Vatrogasci Profesionalne jedinice Živinice  gasili su požar na porodičnoj kući u Kovačima.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradskim i prigradskim naseljima..

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 102 usluge građanima  dok su 8 puta izlazili na teren.

Iz BIHAMK-a:

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje