Početna aktuelnosti Servisne informacije-1.4.2019.

Servisne informacije-1.4.2019.

265
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice jučer nisu imali intervencija ali su zato dan prije,u subotu,imali čak četiri intervencije.

Uglavnom je bilo u pitanju zapaljeno nisko rastinje i niže šume pa i voćnjaci a požari su se desili u Dubravama,Đurđeviku i naselju Karaula-Kovačevići.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja u prethodnoj noći i danu prije,pružili  su građanima 196 zdravstvenih usluga i šest puta si intervenirali na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u dva slučaja saobraćajnih nezgoda.

Jedna se desila na lokalnom putu na Zlaći i tom prilikom sudarila su se dva putnička motorna vozila.

Nastupila je manja materijalna šteta i jedno lice je lakše povrijeđeno.

Druga se desila na Regionalnom putu R-455-A u Priluku i tu su u udesu učestvovala dva putnička motorna vozila.

Nastupila je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Osim spomenutog,živinički policajci su intervenirali i po devet ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obaviješteni smo da nije bilo vanrednih intervencija i da je i dalje na snazi prvi stepen redukcije u vodosnabdijevanju.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice

Što se tiče stanja na putevima u Bosni i Hercegovini,kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i na M-2 u Neumu.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Za danas su najavljeni radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelima Sikola i Sikola II (M-17 Žepče-Maglaj), zbog čega će se saobraćati usporeno-jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje