Početna aktuelnosti Servisne informacije 10.07.2023. godine

Servisne informacije 10.07.2023. godine

307
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u noći i danu prije, nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, obavili su 152 intervencije u sjedištu Hitne službe i četiri intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice imali su intervencije u dva slučaja saobraćajnih nesreća koje su se desile na području Živinica.

Prva se desila jučer na Magistralnom putu M – 18 u Đurđeviku i tom prilikom došlo je do slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza.
Povrijeđene su tri osobe a ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.
Nastala je i materijalna šteta na vozilu.

Druga saobraćajna nesreća desila se sinoć na lokalitetu Zlaća.
Dva lica su sa četvorotočkašem – kvadom sletjeli sa mosta u rijeku i tom prilikom jedno lice je smrtno stradalo a drugo lice je prevezeno na UKC Tuzla.

Pored navedenog, živinički policajci intervenirali su i u šest ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nismo uspjeli dobiti informaciju o vodosnabdjevenosti i eventualnim problemima na vodovodnoj mreži.

U porodilištu UKC -a Tuzla rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas će u vremenu od 12 do 20 sati biti zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase na putnim pravcima Luke-Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac.

Sutra (11.07.2023.godine) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Danas i sutra zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana bit će na snazi i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

U toku je treća etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2023“, i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Olova, Kladnja, Vlasenice i Milića do Potočara, gdje bi trebali stići oko 19:30 sati. Njima će se nešto kasnije pridužiti i motociklistii. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista, motociklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Molimo vozače da na put kreću odmorni, da tokom putovanja prave češće pauze, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje