Početna aktuelnosti Servisne informacije-13-3-2019.

Servisne informacije-13-3-2019.

313
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku protekle noći i dana prije,nisu imali intervencija na gašenjima požara.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu,pružili su 120 medicinskih tretmana i četiri puta su intervenirali na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po prijavi jedne saobraćajne nezgode koja se desila u Ulici 25.novembar kada je došlo do kontakta dva putnička vozila i tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica a nastupila je manja materijalna šteta.

Interveniralo se i u 13 ostalih događaja.

Na snazi je i dalje prvi stepen redukcije u snabdijevanju vodom građana -korisnika usluga Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice.

U UKC-u Tuzla u toku prethodne noći i dana prije,rođeno je pet djevojčica i sedam dječaka.

Kolovoz je jutros BIO mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Žepče-Doboj, Teslić-Doboj-Gračanica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, Kaonik-Vitez, Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se na magistralnom putu M-4 Jelah-Doboj u mjestu Matuzići, gdje se saobraća jednom trakom.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje