Početna aktuelnosti Servisne informacije 17.11.2023.godine

Servisne informacije 17.11.2023.godine

261
0
Podijeli

POLICIJA-  Policijski službenici PS Živinice zaprimlili su dojavu od direktorice Gimnazije i direktora MSŠ Živinice da su ove obrazovne ustanove na e-mail s nepoznate adrese dobili prijeteće poruke o postavljenoj ekspolozivnoj napravi.

Kako se izjasnio nadležni tužilac radi se o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Uposleni i učenici su odmah po dojavi napustili prostorije škola, pregledom objekata nisu pronađene eksplozivne naprave.

Policijski službenici PS Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježili su još jedan slučaj iz oblasti kriminaliteta, u pitanju je imovinski delikt, provala u porodičnu kuću Ciljuge-Trasa, gdje je prema riječima vlasnika otuđen jedan dio imovine.

Zabilježeno je još 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 104 pacijenta, tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba dvije djevojčice i pet dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju, u naselju Jezero gasili su požar na uličnoj rasvjeti.

JPVIK- Vodosnabdjevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK- U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Upozoravamo na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo poačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje