Početna aktuelnosti Servisne informacije-19.03.2019.godine

Servisne informacije-19.03.2019.godine

483
0
Podijeli

VATROGASCI-  Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su jednu intervenciju. Prijavu o požaru na dimnjaku porodične kuće u Zenunima zaprimili su u 19:40h, požar je uspješno lokalizovan i u potpunosti ugašen.

POLICIJA- Narušavanja javnog reda i mira, te saobraćajnih nezgoda nije bilo u toku proteklog dana i noći. Dogodilo se jedno krivično djelo, provala u porodičnu kuću u naseljenom mjestu Kovači.

Policijski službenici evidentirali su i 9 ostalih događaja.

HITNA- 131 pacijent zatražio je pomoć u Hitnoj službi doma zdravlja Živinice, ljekari i medicinari imali su dvije terenske intervencije.

JPVIK- vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije prvog stepena.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, tri djevojčice i 10 dječaka.

BIHAMK- U višim planinskim predjelima upozoravamo na mogućnost nailaska na raskvašen snijeg ili poledicu. Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje