Početna aktuelnosti Servisne informacije 20.09.2023.

Servisne informacije 20.09.2023.

183
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice  , medicinsko osoblje pružilo je 149 usluga građanima.

Službenici PS Živinice evidentirali su 9 prijava iz oblasti ostalih događaja.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradu i prigradskim naseljima.

IZ BIHAMK-a:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje