Početna aktuelnosti Servisne informacije-31.03.2020.godine

Servisne informacije-31.03.2020.godine

254
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u toku proteklog dana i noći imali su 30 intervencija u sjedištu Hitne službe i 4 intervencije na terenu.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice jučer su u 14 sati i 13 minuta dobili dojavu o požaru u Mjesnoj zajednici Bašigovci.

Požar je izbio na improviziranoj drvenoj vikendici i vatrogasci su uspjeli da lokaliziraju i izoliraju požar kako se ne bi proširio na susjedne objekte.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći vršili su uviđaj u saobraćajci koja se desila na Regionalnom putu R-455A u naselju Ciljuge.

U udesu je učestvovalo jedno teretno motorno vozilo i jedno putničko motorno vozilo.

Nastupila je materijalna šteta a jedno lice je povrijeđeno.

Živinički policajci evidentirali su i 6 ostalih događaja.

Podaci o novorođenima na UKC-u Tuzla nisu dostupni.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez.

Niske temperature i pretežno mokar kolovoz doprinose formiranju poledice, a posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na  graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.  Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina. U vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja na području BiH.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

———————————————-
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje