Početna aktuelnosti Servisne informacije za 03. 03. 2021.godine

Servisne informacije za 03. 03. 2021.godine

112
0
Podijeli

POLICIJA- Jedno krivično djelo dogodilo se tokom proteklog dana i noći, riječ je o krivičnom djelu teške krađe-provali u trgovinsku radnju u Prvoj ulici.

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila na magistralnom putu M18 u mjestu Đzurđevik jedna osoba je povrijđena, dok nije bilo povrijeđenih lica u nezgodi koja se dogodila u ulici Oslobođenja.

Zabilježeno je još 12 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 60 pacijenata, ljekari i medicinari su imali jednu terensku intervenciju.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 14 beba, 9 djevojčica i 5 dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju. Gorjelo je nisko rastinje  u Suhoj zaseok Polja. Dok su vatrogasci sdtigli na lice mjesta mještani su ugasili požar.

JPVIK-  Od  07:00 sati 02.03. 2021 god.  do  07:00  sati  03.03.2021 godine vodosnabdjevanje na području Donjih I Gornjih  Dubrava te u gradu i prigradskim naseljima je uredno, kažu iz JPVIK Živinice.

BIHAMK- Jutros se na putevima u BIH saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izraženih temperaturnih inverzija tokom dana, skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Povećan je i broj biciklista i motociklista, pa je za sve učesnike u saobraćaju obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje