Početna aktuelnosti Servisne informacije za 05.11.2021.godine

Servisne informacije za 05.11.2021.godine

349
0
Podijeli

POLICIJA-Tri osobe zadobile su povrede u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima grada Živinice u toku proteklog dana i noći.

Prva saobraćajna nesreća desila se na regionalnom putu R-455-a u Modračkoj ulici, gdje je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza, pri čemu je jedno lice zadobilo povrede.

U nesreći koja se desila na regionalnom putu R 469 u Višći Donjoj  dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede prilikom sudara dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 14 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 99 pacijenata, ljekari i medicinari četiri puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE-U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje u Dubravama, Gradu i prigradskim naseljima bilo je uredno, redukcija je vršena u ulici ORB u vremenu od 22:00 h do 05:30 h.

BIHAMK-Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo-Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic-Boračko jezero. Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Stupa, Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu.

Očišćen je odron na magistralnom putu Jablanica-Blidinje i uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje