Početna Uncategorized Servisne informacije za 14. maj

Servisne informacije za 14. maj

437
0
Podijeli

2 saobraćajne nesreće dogodile su se na putevima opštine Živinice u protekla 24 sata.

Prva se dogodila na raskrsnici puta M18 u ulici Toplička gdje su učestvovala 2 putnička motorna vozila. 1 lice zadobilo je lakše tjelesne povrede. Na vozilima je  pričeinjena  materijalna šteta.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se u ulici Sadnice gdje su također učestvovala 2 putnička motorna vozila. Nakon izlaska na teren službenika Policijske stanice Živinice konstatovana je manja materijalna šteta, na sreću, bez povrijeđenih lica.

Zabilježeno je i 6 prijava iz oblasti ostalih događaja.

Vatrogasna jedinica Živinice imala je 1 tehničku intervenciju u ulici Oslobođenja,  gdje su radili na ispumpavanju vode u podvožnjaku za nesmetano odvijanje saobraćaja.

U javnom preduzeću vodovod i kanalizacija i dalje je na snazi noćni režim redukcije prvog stepena za grad i prigradska naselja u periodu od 22:30 do 6 sati.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pomoć ljekara i medicinara zatražilo je 130 pacijenata dok je tim ljekara i medicinara zabilježio i 3 terenske posjete.

Na Ginekološko-akušerskoj klinici UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 7 djevojčica i 3 dječaka.

Iz BIHAMK-a kažu da obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje  na dionicama u BiH. Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se opreznu vožnju, prilagođena trenutnom stanju i uslovima na putu. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Merila Bedić-Čerkezović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje