Početna aktuelnosti Servisne informacije za 16.08.2023.godine

Servisne informacije za 16.08.2023.godine

230
0
Podijeli

POLICIJA-  Motociklista je zadobio teške tjelesne povrede prilikom slijetanja motocikla sa kolovoza. Nesreća se dogodila na regionalnom putu R 455-a u mjestu Suha. Lice je zadržano na UKC-u Tuzla na daljem posmatranju.

U  toku proteklog dana i noći na području Grada Živinice dogodila su se dva krivična djela, imovinski delikti.

Na PK Dubrave krađa el.kabla u rudniku, i u TC Bingo Prva ulica, krađa srebrnog nakita iz zlatare.

Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još 10 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 112 pacijenata, tim ljekara i medicinara jednom je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC- a Tuzla rođeno je 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- U JPVIK kažu da je uredno vodosnabdjevanje Grada, prigradskih naselja i Dubrava.

BIHAMK- Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima, pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

I danas će se nastaviti radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Očekujemo gužve i vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje