Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.01.2021.godine

Servisne informacije za 20.01.2021.godine

174
0
Podijeli

POLICIJA-Na putevima grada Živinice tokom jučerašnjeg dana i noći dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

U nezgodi su učestvovala dva putnička motorna vozila a ista se dogodila u ulici 25.novmebra.

Policijski službenici su evidentirali  dva slučaja iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi JZU Dom zdravlja Živinice pregledano je 60 pacijenata, ljekari i medicinari su imali 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 9 djevojčica i jedan dječak.

VATROGASCI_ Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala jutros u 01:44h, gasili su požar na drvenom objektu u Kiseljaku, u dijelu koji priprada gradu Živinice.

JPVIK- U   periodu  od  07:00 sati  19.01. 2021 god.  do  07:00  sati  20.01.2021 godine, vodosnadbijevanje na području Donjih  I Gornjih  Dubrava  bilo je uredno, dok je vodosnadbijevanje na području Grada i prigradskih  naselja  uredno uz redukcije od  22:00-05:00, kazali su JP VIK Živinice.

BIHAMK- Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje