Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.08.2020.godine

Servisne informacije za 20.08.2020.godine

232
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima grada Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći dogodile su se dvije saobraćane nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Prva se dogodila na parking prostoru u ulici Oslobođenja u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila a druga na lokalnom putu u naseljenom mjestu Maline u kojoj su učestvvali putničko i teretno motorno vozilo.

Policijski službenici su evidentirai još 15 slučajeva i oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 74 pacijenta, ljekari i medicinari su  dva puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, 6 dječaka i 3 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu tehničku intervenciju. Gasili su požar na putničkom motornom vozilu u ulici 25.novembra.

JPVIK- Informaciju iz JPVIK o stanju vodosnabdjevanja nismo uspjeli dobiti.

BIHAMK- Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta Posušje-Rakitno, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje