Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.01.2021.godine

Servisne informacije za 22.01.2021.godine

214
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. U nezgodi su učestvovala dva putnička motorna vozila a ista se dogodila u ulici Alije Izetbegovića.

Policijski službenici su evidentirali 10 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledana su 63 pacijenta, ljekari i medicinari su 3 puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 4 dječaka i 4 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica gasila je požar na porodičnoj kući u Ljubačama. U intervenciji su učertvovali tuzalnski vatrogaci i jedinica RMU Đurđevik.

Vatrogasci su imali još jednu tehničku intervenciju.

JP VIK- Vodosnadbijevanje  na  području   Grada  Živinice  za  period  od  07:00 sati  21.01. 2021 god.  do  07:00  sati  22.01.2021 godine, bilo je otežano na području Donjih  I Gornjih  Dubrava   dok je

na području Grada i prigradskih  naselja  uredno uz redukcije od  23:00-05:00.

BIHAMK- Usljed porasta temperature i topljenja snijega, povećana je opasnost od odrona, kao i od sniježnih lavina. Saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a u jugozapadnim krajevima upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje