Početna aktuelnosti Servisne informacije za 24.04.2023.godine

Servisne informacije za 24.04.2023.godine

366
0
Podijeli

POLICIJA-U toku proteklog dana i noći na području Grada Živinice dogodila su se dva krivična djela, u pitanju je nasilje u porodici u Sprečkoj ulici.

U četiri saobraćajne nezgode jedno lice zadobilo je lakše a jedno teže tjelesne povrede, nezgoda se dogodila na lokalnom putu na Ciljugama i u istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila i pješak.

Dvije nezgode su se dogodile na magistralnom putu M17.1, u Dubravama Donjim vozač je sletio sa kolovoza udario u ogradu i saobraćajne znakove, dok su Višći Gornjoj učestvovala dva putnička motorna vozila, gdje nije bilo povrijeđenih lica a na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.

Na regionalnom putu R455-a u Lukavici Gornjoj vozač je sletio s kolovoza i udario u betonski stub ulične rasvjete.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 199 pacijenata, tim ljekara i medicinara je pet puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođena su dva dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje Grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK-Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje