Početna aktuelnosti Servisne informacije za 27.06.2023.godine

Servisne informacije za 27.06.2023.godine

299
0
Podijeli

POLICIJA-Dvije osobe smrtno su stradale na području Grada Živinice, jedna u saobraćajnoj nesreći a druga u krvnom deliktu.

Krvni delikt desio se na PK Dubrave gdje jedna muška osoba iz vatrenog oružja pucala u drugu mušku osobu, kod koje su nastupile tjelesne povrede a potom i smrt.

Od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila na lokalnom putu Višća-Šišići preminula je jedna osoba usljed slijetanja putničkog motornog vozila koje se prevrnulo u kanal, prilikom čega je vozač dijelom ispao iz vozila koje se prevrnulo na njega.

Nakon što je vozilo podignuto uz pomoć Vatrogasne jedinice Živinice, kod vozača je konstatovana smrt od strane ljekara Hitne službe Doma zdravlja Živinice. U ovoj saobraćajnoj nesreći suvozač je zadobio povrede.

Na putevima grada Živinice dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je također došlo do slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza gdje je jedno lice zadobilo povrede, nesreća se dogodila u naselju Toplica Lukavica Gornja.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 17 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 139 pacijenata, tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba,  dvije djevojčice i pet dječaka.

VATROGASCI-Profesionalna vatrogasna jedinica imala je tehničku intervenciju, kao što smo spomenuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Šišićima.

JPVIK- U JPVIK kažu da je uredno vodosnabdjevanje.

BIHAMK- Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje