Početna aktuelnosti Servisne informacije za 3.1.2022. godine

Servisne informacije za 3.1.2022. godine

211
0
Podijeli

U toku protekle noći Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice intervenisali su u gašenju zapaljenog krova na stambenom, porodičnom objektu u Ulici Bosanska u naselju Sjever.

Tom prilikom, na objektu je pričinjena veća materijalna šteta, jedan vatrogasac je prilikom spašavanja maloljetne osobe povrijeđen, a ta maloljetna osoba, prema našim saznanjima, preminula je.

Doktori i medicinari Hitne službe Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći obavili su 211 intervncija u sjedištu Hitne pomoći i sedam na terenu.

Službenici policijske uprave Živinice u toku Novogodišnje noći i dan poslije, nisu imali značajnijih intervencija niti prijava o počinjenju krivičnih djela niti narušavanju javnog reda i mira.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija obaviješteni smo da u protekla dva dana nije bilo ozbiljnijih kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži a doprema pitke vode bila je uredna.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe – dvije djevojčice i dva dječaka a uprivatnim porodilištima dva dječaka.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Tuzla, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Vitez-Travnik, kao i puteve na području Sarajeva, Kiseljaka i Bugojna.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje