Početna aktuelnosti Servsine informacije 05.05.2023.

Servsine informacije 05.05.2023.

290
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su dva krivična dječa. Radi se o krivičnim djelima krađa i teška krađa. Isti  su se dogodili u naselju Tupković, gdje su iz štala otuđena jagnjag i električna muzilica za krave.

U saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Dubravam G. i Zenunima, nije bilo povrijeđenih lica, dok je na automobilima pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo je 9.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živiice medicinsko osblje pružilo je 141 uslugu građanima dok su četiri puta izlazili na teren.

U JP ViK su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart (smjer Zenica jug-Lašva). Do završetka radova saobraća se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje