Početna aktuelnosti SKOSI Živinice predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Al Ainu

SKOSI Živinice predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Al Ainu

664
0
Podijeli

Streljački klub osoba sa invaliditetom Živinice u periodu od 03. do 18. novembra predstavljao je grad Živinice i Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u sportskom streljaštvu koje je održano u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Alma Tursunović iz Živinica, te Ervin Bejdić iz Sarajeva bili su jedini predstavnici naše zemlje na svjetskoj smotri koja je okupila oko 271 takmičara iz 54 zemlje svijeta.

Alma je sa svojim trenerom Bećirom Džinićem ujedno postala prvi sportista koji je predstavljao grad Živinice na nekom svjetskom prvenstvu. Iz streljačkog kluba su istakli kako su zadovoljni postignutim rezultatima, s obzirom na uslove i činjenicu da je ovo za njih premijernih nastup na svjetskim prvenstvima.

Streljački klub osoba sa invaliditetom Živinice u narednom periodu očekuje niz velikih takmičenja. U 2023. godini nastojati će ispuniti normu i za Svjetsko prvenstvo u Peruu, kao i Paraolimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. U planu je učešće na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima je i takmičenje u Roterdamu na kojima će nastojati ispuniti normu za nastup na novom svjetskom prvenstvu.

Bećir Džinić istakao je kako ovi rezultati i plasman na svjetsku smotru, ne bi bili mogući bez kvalitetne podrške grada Živinice, te Ministarstva rada i socijalne politike Tuzlanskog kantona koje je finansiralo odlazak na Svjetski kup u Minhen na kojem je Alma Tursunović ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Veliku podršku radu kluba pružaju i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, kao i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje