Početna aktuelnosti Snijeg ponovo zabijelio

Snijeg ponovo zabijelio

290
0
Podijeli

Zbog sniježnih padavina i zaleđenih i klizavih kolovoza saobraćaj se u Živinicama danas odvijao nešto sporije.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je žuti meteoalarm zbog niskih temperatura na području cijele Bosne i Hercegovine.

U zavisnosti od područja minimalna temperature kretat će se od minus pet stepeni Celzijusovih, u planinama i do minus deset, navodi se u meteo upozorenju.

Žuti meoteoalarm označava potencijalno opasne vremenske prilike koje nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako će se prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Snijeg je sigurno donio puno radosti i djeci koja su na zasluženom zimskom raspustu ali i dodatnog posla službama koje su zadužene za zimsko održavane puteva u našem Gradu.

Dok se jedni radjuju sniježnim pahuljama drugi su na ulicama  čiste puteve kako bi olakšali svakodnevnu saobraćajnu komunikaciju.

Danas smo zabilježili vrijedne radnike JP VIK Živinice koji su čistili  kolovoz i  trotoare kroz glavnu ulicu u gradu.

S obzirom na najave meteorologa i niske temperature koje nas očekuju apeluje se opreznija vožnja i obavezna upotreba zimske opreme, te slijedi preporuka građanima da čuvaju prije svega sami sebe i ne kreću se po klizavom terenu kako ne bi došlo do padova i lomova koji su česti u ovo doba godine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje