Početna aktuelnosti Sportista i viceprvak Halil Fejzić poginuo usljed pada sa traktora

Sportista i viceprvak Halil Fejzić poginuo usljed pada sa traktora

447
0
Podijeli

Živinice su na početku 2021.godine, nažalost  ostale bez jednog mladog života.

Nesretnim slučajem jučer u poslijepodnevnim satima, u nasljenom mjestu Repuh , Halil Fejzić izgubo je život prilikom pada sa traktora, potvrđeno je u MUP-u TK-a.

“Nesreća se dogodila na dijelu lokalnog puta u mjestu Repuh, a tom prilikom je s traktora marke Fiat, kojim je upravljao 21-godišnji S. F. pao muškarac inicijala H. F. On je s radne mašine pao u trenutku dok se ona kretala lokalnim putem te je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći gdje je oko 14:45 sati dežurni ljekar konstatovao smrt”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Naime, Halil Fejzić je bio  član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle.

Prije tri mjesec Halil Fejzić je osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 m .

Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinjie traje godinama.

Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove, kao što utovar uglja, sječa drva.

Nažalost, jučerašnja vožnja na traktoru natovarenom drvima koja su Halil I Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora pod gumu. Još, veća tragedija je što je umro na rukama svoje majke, saopćili su iz Specijalne olimpijade.

Telegrame saučešća porodicni Fejzić, udruženju “Hrabro srce” i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportke i javne ličnosti, sportke organizacije a medju prvima i Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu/Eroaziju gospodin David Evangelista.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, takodjer, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj: 065866072 – Kada Delić-Selimović-Specijalna olimpijade BiH, ili 0603018721 Zumra Bečić – predsjednica udruženaj “Hrabro srce”.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje