Početna aktuelnosti Servisne informacije 01.11.2021.

Servisne informacije 01.11.2021.

337
0
Podijeli

Službenici PS Živinice  evidentirali su narušavanje javnog reda i mira od strane jednog lica drskim ponašanjem  u ulici Pašage Gogića.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naseljenom mjestu Suha  vozač p.m.v. udario je u divlju životinju, gdje je prilikom udara nastupila materijalna šteta na vozilu.

U ulici Modračka došlo je do slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza, pri  čemu je došlo do oštećenja ograde  u vlasništvu Direkcije cesta TK-a . Povrijeđenih lica nije bilo.

Ostalih prijava građana bilo je 11.

Vatrpogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 176 usluga građanima.

Na UKC-u Tuzla rođeno je pet beba, dva dječaka i tri djevojčice.

IZ JP ViK Živinice su nama kazali da je vodosnabdijevanje u Dubravama bilo uredno dok je u gradskim i prigradskim naseljima na snazi bila redukcija.

Iz BIHAMKA-a:

Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Vrbas, Sanu, Lašvu i Spreču.  Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Podsjećamo, od danas stupa na snagu zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje