Početna aktuelnosti Sutra predstava “Lančana reakcija” na daskama BKC Živinice

Sutra predstava “Lančana reakcija” na daskama BKC Živinice

527
0
Podijeli

„Lančana reakcija“ je komična priča o slučajnom susretu dvojice muškaraca u vozu. Jednog od njih je prevarila žena, ili bar tako misli, dok drugi planira da zaprosi svoju djevojku kada stigne na odredište.
Njihovo zajedničko putovanje će otvoriti mnoga pitanja u vezi braka i odnosa između muškaraca i žena uopće.

Ova komedija prikazuje mnoštvo stereotipa o ženama i suludih teorija o životu svakog muškarca. Toni će učiniti sve da zbog svog bola i bijesa odgovori Maksa od namjere da zaprosi svoju djevoku. “Lančanu reakciju”, duhovitu priču o slučajnom susretu dvojice muškarca u vozu,  na scenu donose Adnan Alić i Ahmed Abdurahmanović.

U središtu ovog pozorišnog komada su žene, odnosno, bezvremeno pitanje – da li i zašto stupiti u brak i šta se od bračne zajednice očekuje?

Kada je u pitanju predstava „Lančana reakcija“, ljubitelji pozorišta imaju samo pozitivne kritike na rad i djelo mladih bosanskohercegovačkih glumaca Adnana Alića i Ahmeda Abdurahmanovića.

„Lančana reakcija“ u središtu teme ima svakodnevni život muškaraca, a naročito Bosanaca i Hercegovaca. Predstava se igra u četvrtak 16. marta, sa početkom od 19:30. Cijena karte je 5 KM i iste se mogu kupiti na dan predstave na biletarnici Bosanskog kulturnog centra u Živinicama.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje