Početna aktuelnosti Sutra “Prvi godišnji koncert” živiničke grupe “Magnifico”

Sutra “Prvi godišnji koncert” živiničke grupe “Magnifico”

135
0
Podijeli

Vokalne grupe “Magnifico” i “Libero” sutra će sa početkom od 20 sati na Omladinskoj ljetnoj sceni održati Prvi godišnji koncert .

Pored navedenih živiničkih grupa nastupat će i brojni gosti koji će na sebi svojstven način dati doprinos u proslavi prvog rođendana vokalne grupe “Magnifico”.

Muzičko obrazovni centar „Magnifico“ osnovan je u martu mjesecu ove godine. Prije toga, u augustu 2020., osnovan je kao neformalna grupa građana. Vokalni ansambl „Magnifico“, kojeg čine djevojke uzrasta oko 16 godina nakon tri mjeseca rada u novembru prošle godine uzele su učešće na horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli te su osvojile treću nagradu. Ubrzo nakon toga formiran je i vokalni ansambl „Libero“ za one malo starije ljubitelje pjevanja. S obzirom da muzika spaja ljude svih uzrasta, obje grupe su počele sa zajedničkim radom. Umjetnički rukovodilac zaslužan za uspješan rad ovih vokalnih grupa je profesor Elvedin Dino Muminović.

Iako kratko djeluju ženske vokalne skupine „Magnifico“ i „Libero“ iza sebe imaju značajne rezultate i nastupe. Također, snimili su i četiri spota za pjesme „Sarajevo ljubavi moja“, „Bijeli Božić“, „Bosno moja biseru Balkana“ te ilahiju „Samo Allah istina je“, što svim okupljenim oko projekta „Magnifico“ daje za pravo da budu u potpunosti zadovoljni radom u proteklih godinu dana.

Koncert vokalnih grupa „Magnifico“, „Libero“ te gostiju iz Bugojna i Tuzle uz podršku Gradskog mješovitog hora Živinice održat će se sutra na Omladinskoj ljetnoj sceni sa početkom u 20:00 sati, svečani defile učesnika koncerta započet će u 19:30.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje