Početna aktuelnosti Treći Festival umjetnosti za djecu u Živinicama

Treći Festival umjetnosti za djecu u Živinicama

118
0
Podijeli

Festival umjetnosti za djecu  spoj je  igre, edukacije, obrazovanja, te prilika za afirmaciju knjige,  pozorišta muzike ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze. Isti organizuje JU BKC Živinice u saradnji sa Gradom Živinice.

Ove godine Festival počinje s prvim danima aprila, pa je tim povodom danas održan sastanak na kojem je dogovaran program Festivala sa predstavnicima osnovnih škola i Gradskog obdaništa.

U programu Festivala uzet će učešće veliki broj najmlađih stanovnika Grada Živinica.

Kao i prethodnih godina Gradska uprava dat će maksimalnu podršku da i ovogodišnji Festival protekne  na visokom nivou i bude primjer ostalim gradovima u BiH.

Osnovni cilj festivala je uvođenje djece u svijet umjetnosti, razvijanje socijalnih vještina, sklanjanje djece „s ulice“, razvijanje kritičkog mišljenja, otkrivanje tuđih i vlastitih talenata.

Festival umjetnosti za djecu ove godine je koncipiran tako da cijeli mjesec april bude isključivo posvećen djeci, koja će se kroz umjetničke sadržaje (predstave, promocije, radionice) socijalizirati, zatim steći nova prijateljstva, te učiti o suštinskim vrijednostima života.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje