Početna aktuelnosti TV Živinice spremna za početak izborne kampanje

TV Živinice spremna za početak izborne kampanje

680
0
Podijeli

Redakcija TV Živinice spremna je za početak izborne kampanja koja  zvanično počinje sutra 16.oktobra.

Kao i svakih Izbora, tako i za ove Lokalne , naša medijska kuća, omogućit će svim političkim subjektima koji su registrovani u izbornoj jedinici 079 Živinice da se predstave javnosti  kroz različite forme.

Za Lokalne izbore 2020. godine u BiH od strane  CIK-a  ovjereno je ukupno 30.789 kandidata i to: 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika od čega 29 žena i  396 muškaraca; 196 predstavnika nacionalnih manjina i 30.168 kandidata za općinska vijeća/skupštine opština/gradska vijeća/skupštine grada/Skupštinu Brčko Distrikta BiH .

Na predstojećim Lokalnim izborima koji su zakazani za 15.novembar za izbornu jedinicu 079 A Živinice ovjereno je 29 političkih subjekata.

Svoje mjesto u GV Živinice tražiće 543 kandidata, a mjesta ima za 31 gradskog vijećnika.

Dok su u  utrci za gradonačelnika  Živinica tri kandidata i to   iz SDP-a, iz GS i iz SDA.

Svi oni imaće priliku  besplatno predstaviti se javnosti kroz nekoliko formi koje je TV Živinice odredila.

Jedna od njih je i Izborna hronika.

Stranačke aktivnosti u smislu saopćenja, press konferencija i skupova emitovat ćemo u Izbornoj hronici u 19 sati svakog dana.Izvještaji sa ovih događaja trajat će 2 minute, dok će saopćenja trajati jednu minutu.

Također politički subjekti imaju mogućnost predstaviti se  i kroz formu Neposredno obraćanje  u kojem je svakom političkom subjektu  omogućeno 10 minutna prezentacija političke partije i imena kandidata.

Snimanja za Neposredno obraćanje  predviđen su   od  10 sati , a u programu će biti emitovano od  18 sati , isti dan.

Još jedna od formi koja je ponuđena su TV DEBATE za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

Debata za GV planirano je da se uradi 6 emisija u studiju sa voditeljem u trajanju 75 minuta a u kojima će učešće uzeti po 5 predstavnika odnosno u jednoj emisiji 4 predstavnika /ukupno šest emisija/ a koje će se snimati 22.,26.,i 29. oktobra  i 2.,5. i 9. novembra 2020.godine u 10.30 sati a emitovati isti dan od 20.30 sati.

U emisiji TV DEBATA/Gradonačelnik/ca,učešće će uzeti tri kandidata koje će građani birati na Lokalnim izborima 2020 u izbornoj jedinici 079-Živinice. U ovoj emisiji  obrađivat će se određene teme od lokalnog interesa koje pripremi redakcijski kolegij. Emisija će biti emitovana 13.novembra u 20:30.

Svakako, svi politički subjekti imaju i mogućnost  predstavljanja kroz formu plaćeno oglašavanje koje je ponudila TV Živinice.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje