Početna aktuelnosti U Mješovitoj srednjoj školi nastavljaju sa realizacijom projekata

U Mješovitoj srednjoj školi nastavljaju sa realizacijom projekata

444
0
Podijeli

Prema riječima direktora Javne ustanove Mješovita srednja škola Živinice uposlenici i nastavno osoblje ove odgojno – obrazovne ustanove godinama se suočavalo sa problemom pronalaska parking mjesta prilikom dolaska na posao. Iako je pored Mješovite srednje škole Živinice postojao parking prostor namijenjen uposlenicima ove ustanove, oni često nisu imali gdje ostaviti svoje vozilo jer je parking prostor konstantno bio popunjen.

Grad Živinice svake godine u budžetu odvoji dio novčanih sredstava za pomoć odgojno – obrazovnim ustanovama našeg grada u stvaranju boljih uslova rada. Dio od tih sredstava dobila je i Mješovita srednja škola Živinice čija uprava je odlučila investirati u izgradnju rampe na ulazu kod parkinga.

Parking prostor Mješovite srednje škole Živinice dnevno koristi oko 80 uposlenika ove obrazovne ustanove.

Nakon realizacije kapitalnog projekta utopljavanja škole, uprava Mješovite srednje škole Živinice nastavila je raditi na detaljima kako bi dodatno uljepšali ovu ustanovu. Jedan od bitnijih detalja kojeg su uspješno realizovali u proteklim danima jeste postavljanje svijetlećeg natpisa sa imenom ove renomirane obrazovne ustanove na ulazu u školu.

Pored toga u narednom periodu planirano je realiziranje nekoliko projekata na uređenju prilaza školi te uljepšavanje dvorišta škole što će biti zadatak učenika poljoprivredne struke koji pohađaju ovu odgojno – obrazovnu ustanovu. Također, plan je nastaviti sa utopljavanjem škole te rekonstrukcijom krova. Gradnja sportskog balona na mjestu poligona ove škole također jedan je od projekata čijoj realizaciji će težiti u Mješovitoj srednjoj školi Živinice u narednom periodu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje