Početna aktuelnosti U Prvoj OŠ obilježen Dan državnosti BiH

U Prvoj OŠ obilježen Dan državnosti BiH

338
0
Podijeli

Prva osnovna škola Živinice svaki važniji datum obilježava prigodnim programima i priredbama koji imaju funkciju da podsjete i educiraju o događaju koji se obilježava.

Tako je bilo i danas.

Menadžment, uposlenici i učenici su pripremili i izveli program posvećen 25.novembru-Danu Državnosti Bosne i Hercegovine.

U čast domovini danas su na rekonstruisanim jarbolima ispred škole podignute zastave Bosne i Hercegovine, Tuzlanskog kantona i Grada Živinice.

    

Grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem i ovom projektu je pružio finansijsku podršku.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da su mlade generacije te koje se znanjem i uspjesima u obrazovanju bore za bolju i prosperitetniju BiH.

Nakon ceremonije podizanja zastava u dvorištu škole uslijedila je priredba na kojoj su učenici korz raznolik kulturno zabavni program pokazali ljubav prema domovini.

Obilježavanje Dana Državnosti počelo je intoniranjem državne himne BiH u izvođenju polaznika Odjeljenja Osnovne muzičke škole, predvođenih profesorom Harisom Muminovićem.

Veoma kvalitetan,raznovrstan i dinamičan kulturno-zabavni program izveli su učenici-hor,recitatori,glumci,muzičari,plesači i svi su redom pokazali svoje neosporne talente i vještine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje