Početna aktuelnosti U toku radovi na utopljavanju zgrade BKC Živinice

U toku radovi na utopljavanju zgrade BKC Živinice

416
0
Podijeli

Nakon uređenja u prošloj godini  kancelarija, a što je obuhvatalo ugradnju podnih obloga , rasvjetnih tijela i novog namještaja, uprava BKC krenula je u ovoj godini realizaciju novih projekata.

Utopljavanje zgrade i postavljanje fasade , stavili su kao prioriteni u 2023.godini.

Obzirom da su namjenska sredstva za prvu fazu projekta dobili još u 2022.godini  iz budžeta grada, sa realizacijom istog  su počeli prije nekoliko dana , čim su vremenski uslovi dozvolili, kazao je direktor BKC Živinice Mevludina Ferhatovića.

Vrijednost radova  iznosi oko 54 hiljade KM.

U ovoj kulturnoj ustanovi očekuju da projekat u potpunosti završe do kraja godine, a sredstva očekuju da će dobiti sa viših nivoa.

Pored ovih radova, u narednom periodu planiraju realizaciju još nekoliko projekata , a to je uređenje mokrih čvorova,uređenje kabina iza Velike scene , kao i prostor za scenografiju, ali i  postavljanje klima u Plavoj Sali, doda je  Ferhatović.

Za navedene radove osigurana su sredstva u iznosu od 60 hiljada KM u gradskom budžetu, a svakako  apliciraju i na Konkurse  na kojima skoro uvijek prođu, i koji u dobrom dijelu pomognu u stvaranju bolji uslova rada ali i boravka posjetioca, zaključuje u našem razgovoru direktor Ferhatović.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje