Početna aktuelnosti U Živinicama će 520 djece pohađati obavezni vid predškolskog odgoja i obrazovanja

U Živinicama će 520 djece pohađati obavezni vid predškolskog odgoja i obrazovanja

188
0
Podijeli

Obavezni programa predškolskog odgoja i obrazovanja, za djecu koja su se ove godine upisala u osnovnu školu, počet će u ponedjeljak 19. aprila.

Dogovoreno je to na sastanku Aktiva direktora predškolskih ustanova, kojem su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za obrazovanje i nauku i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

U Živinicama je planirano da kroz ovaj vid predškolskog obrazovanja ove godine prođe 520 djece.

Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu je namijenjen djeci predškolske dobi koja nisu obuhvaćena nekim drugim oblikom predškolskog odgoja i obrazovanja, a koja su pred polazak u osnovnu školu.

Javna ustanova Dječije obdanište nosilac je realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja djece upisane u prvi razred za školsku 2021/2022.godinu.

Ove godine za razliku od prošle 80-ero djece manje će pohađati navedeni Program.

S obzirom da većina djece ne pohađa predškolske ustanove, time ovaj obavezni program ima izuzetno važan značaj, da svakom djetetu (urbanog, prigradskog, ruralnog područja) pruži jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih temeljnih prava.

Pred polazak u školu veoma je značajno da dijete stekne određene navike za organizovani rad, koje će zasigurno steći kroz ovaj vid nastave.

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja provodit će se do 28. juna.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje