Početna aktuelnosti U Živinicama održana manifestacija Evropski dan mednog doručka.

U Živinicama održana manifestacija Evropski dan mednog doručka.

259
0
Podijeli

U subotu je u Živinicama održana manifestacija Evropski dan mednog doručka.

Tim povodom u zgradi lokalne administracije održana je panel konferencija, a na Gradskom bulevaru pčelari su ,ponudili bogat izbor raznih vrsta meda kao i slatkih, mednih jela.

Evropski medni doručak iniciran je najprije je u Sloveniji, od Pčelarskog saveza Slovenije 2014. godine.

Na manifestaciji u Živinicama bio je prisutan i ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar koga je najprije ugostio gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Moderator na panel konferenciji u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice bio je dr.sc.Sead Noćajević, koji je ukazao na značaj održavanja ovakve manifestacije, te pozdravio prisutne, kao i goste iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske i susjednih gradova.

Profesor Salim Halilbašić je zatim predstavio predavače i teme koje  na panel konferenciji, a riječ je bila o zaštiti i afirmaciji pčelarstva s akcentom na socijalnu uključenost.

Pokrovitelji Evropskog dana mednog doručka bili su gradonačelnik Živinica dr.sc. Began Muhić,Turistička zajednica grada Živinice, Udruženje za razvoj i podršku poljoprivrede “Pčelica” Živinice Gornje i Pčelarsko udruženje “Api roj” Živinice.

Na kraju, određenom broju pravnih i fizičkih lica uručene su prigodne zahvalnice za doprinos u realizaciji Evropskog mednog doručka u gradu Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje