Početna aktuelnosti Učenici područne škole “Stari Đurđevik” posjetili Bosanski kulturni centar Živinice

Učenici područne škole “Stari Đurđevik” posjetili Bosanski kulturni centar Živinice

405
0
Podijeli

Ljubav prema knjigama i pisanoj riječi u djeci se rađa sa polaskom u osnovnu školu. Značajnu ulogu imaju učitelji koji imaju tešku misiju djeci prikazati knjigu kao prijatelja i izvor znanja koji će doprinijeti razvoju njihove mašte, a ne obavezu čitanja. Učenici područne škole „Stari Đurđevik“ danas su sa mnoštvom zanimljivih i kreativnih pitanja posjetili “Gradsku biblioteku” gdje su prikupljali informacije od najstarijim i najzanimljivijim knjigama kao i o iskustvima bibliotekara o radu u biblioteci. Saznanja koja su danas usvojili mnoge od posjetitelja naveli su na razmišljanje da se pored svoje školske biblioteke učlane i u Gradsku.

Prema riječima učiteljice u područnoj školi „Stari Đurđevik“ Armine Žigić zbog brojnih ograničenja i pandemije koronavirusa u protekle skoro dvije godine današnji posjetitelji javnoj ustanovi „Bosanski kulturni centar“ do sada nisu realizirali neke od vannastavnih aktivnosti zbog predostrožnosti te su odlučili da njihova prva posjeta bude biblioteci i pozorištu te da im kao takve ostanu u sjećanju.

Obilazak zgrade Bosanskog kulturnog centra Živinice učenici područne škole „Stari Đurđevik“ okončali su posjetom „Televiziji Živinice“ gdje su također imali niz zanimljivih i kreativnih pitanja upućenih uposlenim, a koji su se uglavnom ticali uloge novinara. Učenici trećeg i četvrtog razreda posjetili su prostorije u kojima se sastavlja tekst za prilog kao što je redakcija, potom prostoriju za montažu gdje prilog nastaje, kao i studio koji je pokupio najviše pažnje našim posjetiteljima. Svoju avanturu u prostorijama televizije okončali su i posjetom realizaciji. Nadamo se da su naši gosti uživali u vremenu provedenom u javnoj ustanovi „Bosanski kulturni centar“ Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje