Početna aktuelnosti Udruženje penzionera/umirovljenika Živinice obilježilo Dan penzionera

Udruženje penzionera/umirovljenika Živinice obilježilo Dan penzionera

416
0
Podijeli

Dan penzionera u Federaciji BiH obilježava se 25. oktobra svake godine.

Iako, kako kažu i nemaju mnogo razloga za slavlje, živinički penzioneri su ipak obilježili svoj dan. Sretni i nasmijani što su u zdravlju dočekali i ovaj 25. oktobar, Dan penzionera obilježili su svečanom Skupštinom  na kojoj su istakli rezultate rada koje su postigli .

U ovom Udruženju nastoje da svojim aktivnostima olakšaju ionako težak život svojih članova, redovno isplaćuju umrline i posjećuju teško bolesne članove, a u ljetnim mjesecima nastoje organizovati izlete i upriličiti poneko druženje.

Na ovaj veoma bitan dana za penzionere izrazili su zahvalnost svima onima koji pomažu radu ovoga Udruženja .

Dan penzionera u Federaciji BiH obilježava se 25. oktobra svake godine, počev od ’97., kada su na današnji dan penzioneri ukazali na težak materijalni, socijalni i zdravstveni položaj, protestima pred zgradom Vlade Federacije BiH. Naši penzioneri ni danas nemaju mnogo razloga za slavlje, te je ovom prilikom predsjednik Udruženja penzionera umirovljenika Živinice Džemal Avdić podsjetio na borbu prava penzionera u proteklom periodu.

Više u izjavi…

U Federaciji BiH trenutno živi 413 hiljada penzionera. Najniža penzija je 348, zagarantovana je 450, a najviša 2.174 maraka.

Bez obzira što su zadovoljni i sa lijepom rječju koja im se pruži, nadaju se penzioneri da će vlasti donijeti bolje uslove, kako za njih, tako i za sve građane Bosne i Hercegovine.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje