Početna aktuelnosti UPIS PRVA OŠ

UPIS PRVA OŠ

1598
0
Podijeli

Mart je Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju mjesec u kome se upisuju učenici u prvi razred osnovne škole, mada je školama naloženo iz Ministarstva obrazovanja da obave upis do 9. marta.

Upis u prvi razred u Prvoj osnovnoj školi Živinice trajaće dva dana tj. danas i sutra.

Polazak u prvi razred osnovne škole predstavlja prekretnicu kako za roditelje tako i za buduće prvačiće, da je to tako u neformalnom razgovoru potvrdili su roditelji koji su doveli svoju djecu na upis. Na području naše općine postoji devet škola koje su od danas počele sa upisom prvačića, a naša ekipa zabilježila je upis u Prvoj osnovnoj škola.

U Prvoj osnovnoj školi očekuju četiri odjeljenja prvačića ove godine, što znači da ne oskudijevaju brojem kao ni prethodne godine.

Da bi se dijete upisalo u prvi razred potrebno je da prođe određeni broj testova na osnovu kojih komisija daje konačan sud.

Ovo je veliki dan za buduće prvačiće, a njihovi prvi dani u školskim klupama sve su bliži a tako i period u kojem će se desiti mnoge pozitivne promjene kao što su novi prijatelji, nova iskustva i nove informacije.

Novinarka/Mirela Aljić