Početna aktuelnosti Upriličena promocija knjige “Korakom tuge”

Upriličena promocija knjige “Korakom tuge”

1638
0
Podijeli

„Korakom tuge“, naziv je knjige koju je napisao Hasan Muratović a čija promocija je upriličena u subotu. Organizator iste je autor knjige i Gradska biblioteka Živinice.

Bila je ovo prmocija koja je sigurno odisala najtežom vrstom emocije a to je tuga koju se razlila na sve prisutne. Koliko god mislili da smo u životu jaki postoje momenti koji nas slome i nakon kojih pomislimo da život više nije moguć. Nažalost, to je osjetio i autor ove knjige koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio dvadesetogodišnjeg sina Ahmeda, kojem je i posvetio svaku riječ knjige. Ogromna tuga i bol koju roditelji osjete nakon toliko tragičnog trenutka sigurno se ne može mjeriti ni sa čim, bol koja nikada ne prestaje.

Muratović je dio te tuge pretočio u knjigu koja će ostati da svjedoči o jednim plavim očima, o momku koji je obećavao mnogo, sinu, bratu, prijatelju na kojeg su se mogli osloniti svi.

Na samom početku promocije prikazan je film o Adiju iz kjoeg se vidjelo koliko je ovaj mladić bio voljen od svih. Promotori su bile profesorice, Suada Mujčinović, Zuhra Avdić i Subhija Aščić. Program je vodila Amra Mujezinović.

Nakon filma uslijedilo je predstavljanje poezije koje je Muratović naisao Adiju.

Ahmed Muratović život je izgubio u saobraćajnoj nesreći 4.12.2017.godine u 20 godini Života, do tog dana ovaj mladi čovjek je ostavio ogromnog traga u svim sferama života, osnovnoj, srednjoj školi, fakultetu, sportskim aktivnostima. Čega god se dohvatio išlo mu je za rukom, ali ono što ga izdvaja od ostalih a što je istaknuto i na promociji jeste dobra duša koju je imao, čiju dobrotu je nesebično dijelio porodici i prijateljima. Često se živ čovjek zapita po čemu će ga ljudi pamtiti i hoće li ga pamtiti kad ga više ne bude, porodica Muratović nikada neće dozvoliti da se Ahmed zaboravi, dokaz za to je i knjiga „Korakom tuge“.

Poeziju Hasana Muratovića sa drhtajem u glasu prenosili su poromotori i sam autor te student glume Luka Spasojević a jednu od pjesama naučio je napamet za ovu priliku Ahmedov sestrić Džanan Mumić.

Koliko god da je bila tužna promocija sa koje su svi otišli sa knedlom u grlu i suznih očiju, autor i porodica su zahvalni svima onima koji se sjećaju Ahmeda i koji su došli da uveličaju promociju upriličenu na njegov rođendan.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje