Početna aktuelnosti Uređenje bulevara

Uređenje bulevara

384
0
Podijeli

Uz  velik broj lokacija na području Grada Živinice obuhvaćenih radovima na izgradnji i modernizaciji našeg Grada, nedavno je izgrađena Sebilj česma a moderne fontane na Gradskom bulevaru, kao i prostorno uređenje samog bulevara.

U okviru izgradnje Sebilj česme i moderne fontane radi se i na rekonstrukciji Gradskog bulevara što je pokazatelj da se kontinuirano rade infrastrukturni projekti značajni za građane na ovom području.

Cilj projekta jeste implementacija Strategije razvoja turizma.

Naime, radi se o projektima koji će građanima omogućiti ljepši i udobniji život, ali i u cjelosti dati bolju sliku o Živinicama kao Gradu.

Za uređenje Gradskog bulevara iz budžeta je izdvojeno 60 hiljada KM, dok je za te namjene sa kantonalnog nivoa došlo 80 hiljada KM, ostatak finansijske konstrukcije zaokružen je sa donatorskim sredstvima.

Na vidno istaknutim mjestima na neobičan i neustaljen način napisano je ime našeg grada ispod kojeg će u dogledno vrijeme biti postavljena klupa.

Fontana će biti uređena po modernim standardima i sigurno će izazvati najviše pažnje kod mlađe populacije.

Cilj svih ovih projekata jeste da se pošalje pozitivna sliku Živinica , i da svaki kutak naše teritorije bude uljepšan za građane.

Na ovaj način Strategija razvoja turizma koju je usvojilo Gradsko vijeće,  implementira se na terenu.

Bulevar je  najviše posjećena desinacija u Gradu Živinice i kao takav treba da pošalje i najbolju sliku o nama.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje